Voor een fijn wooncomfort en gezonde leefomgeving is het belangrijk om uw woning constant te ventileren. Daarnaast is een aircosysteem heerlijk om uw woning te koelen in de hete zomers. Wij bieden verschillende oplossingen op dit gebied. Wij adviseren onze klanten over op maat gemaakte systemen, installeren het en bieden periodiek onderhoud.
Het installeren van een airconditioner vereist een goede voorbereiding voorafgaand aan de daadwerkelijke installatie en het gebruik. U bepaalt ten eerste welke vertrekken u wilt koelen en de capaciteit van de apparatuur (BTU). De benodigde BTU hangt af van het volume van het vertrek. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoe de leidingen aangelegd kunnen worden.
De meeste mensen kiezen voor een zogenaamd Split systeem. Dit bestaat uit een unit die binnenshuis aan de wand wordt opgehangen in de te koelen ruimte. Deze staat in verbinding met een externe unit waar de warmte aan de buitenlucht wordt overgedragen. Er is dus ruimte nodig, zowel binnens- en buitenshuis, en er moet een verbinding worden aangelegd tussen de twee units.
Voor het beste rendement is het belangrijk de interne unit zodanig te plaatsen dat de koele lucht over het hele vertrek verdeelt wordt. Hoe hoger aan de wand, hoe efficiënter de koeling. Vermijd ook hoge obstakels, zoals kasten en kamerschermen. Houdt er rekening mee dat de gekoelde lucht in een boog naar beneden daalt en daar dan ongemak kan veroorzaken. Probeer de airco dan ook zodanig te plaatsen dat de lucht niet neerkomt op uw bed of bureau.
Naast de verbinding met de externe unit, is het ook nodig om een waterafvoer te installeren. Een airco unit produceert condenswater welke afgevoerd moet worden. Een airco heeft ook een elektrische aansluiting nodig, welke meestal bij de externe unit wordt geïnstalleerd. Het is nodig een aparte groep te maken voor de airco, zodat u zeker bent dat deze altijd werkt.
Er komt, zoals u kunt lezen, nog best wel wat kijken bij een installatie van een airco. Het is belangrijk om het door ervaren vakmensen te laten uitvoeren. Hoe efficiënter de airco werkt, hoe lager het energie gebruik. Wij van Stebo Installaties adviseren u graag over op maat gemaakte oplossingen en onze vakmensen kunnen de airco voor u installeren.
Een mechanisch ventilatiesysteem is vaker te vinden in nieuwe woningen die na de jaren 70 gebouwd zijn. De constante vernieuwing van de lucht zorgt dat vieze, gebruikte, lucht uit het huis wordt afgevoerd. Door de ontstane onderdruk wordt verse buitenlucht naar binnen gezogen. Het zijn vaak simpele systemen met lage kosten, die uw huis schoon en gezond houden.
Vaak wordt lucht afgezogen in een aantal vertrekken van het huis waar geuren en vocht worden geproduceerd, zoals de keuken, het toilet en de badkamer. Dit gebeurt door afzuigroosters in het plafond of in de muur, die de lucht afvoeren naar een centraal systeem, welke zich vaak op de zolder naast de cv-ketel bevindt. Dit systeem zuigt de lucht op via de verschillende kanalen en blaast het daarna naar buiten.
De verse lucht wordt naar binnen gezogen via roosters boven de ramen, deuren en schuifpuien. Het is belangrijk om deze roosters altijd open te laten zodat er geen lucht wordt aangezogen uit vochtige kruipruimtes bijvoorbeeld. Dan trekt de vocht door het huis en kunnen er ongewenste schimmels en bacteriën zich door het huis verspreiden.
Om energie te besparen en minder kou binnen te laten komen kunt u ervoor kiezen winddrukgeregelde roosters te installeren die dicht gaan als de wind er vol op staat. U kunt ook een vraaggestuurd systeem installeren, die middels CO2 sensoren in uw huis de ventilatie snelheid aanpast aan de behoefte.
2023 © Stebo installaties
Website by: Wabbes Websites & Apps.