06 11331008

info@steboinstallaties.nl

Wij zijn bereikbaar voor spoedgevallen en lekkages

CV verwarming installaties

Stebo is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van CV verwarming. Onze experts hebben jarenlange praktische ervaring en helpen u graag met het kiezen van de juiste verwarming die bij u past. Zij staan klaar om nieuwe systemen te installeren, periodiek te onderhouden en te repareren mochten er problemen voordoen. Stebo Installaties staat garant voor kwaliteit.

Het kiezen van de juiste verwarming

Het kiezen van het meest geschikte verwarmingssysteem voor uw zelfbouw- of renovatieproject is geen gemakkelijke opgave. Desondanks is het een belangrijke beslissing want heeft een grote invloed op uw wooncomfort, de vaste lasten en het onderhoud. In principe staan er twee keuzes aan de basis van een efficiënt verwarmingssysteem. Aan de ene kant kiest op welke manier de warmte wordt opgewekt, en andere kant hoe de warmte wordt overgebracht aan de gebruiker.

Diverse oplossingen voor elke woning

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om radiatoren te plaatsen, een onzichtbare vloerverwarming te installeren, of een infrarood wand- of plafond paneel in te bouwen. Daarnaast kan de warmte onder meer opgewekt worden door een cv ketel, een boiler of een warmtepomp. Elk systeem heeft specifieke voor- en nadelen, kosten en onderhoudseisen.

Milieuvriendelijke verwarmingsalternatieven

De keuze voor een bepaald verwarmingssysteem hangt onder meer af van hoe u het systeem gebruikt, met hoeveel mensen u in huis woont en welke mogelijkheden er bij u in de wijk aangeboden worden. Ook kiezen steeds meer mensen voor milieuvriendelijke alternatieven. De experts van Stebo Installaties gaan graag met u in gesprek voor een op maat gemaakte oplossing.

Onderhoud van verwarming en gebruiksgemak

Regelmatig onderhoud van het verwarmingssysteem is noodzakelijk om een correcte en veilige werking te garanderen. Een slecht onderhouden ketel zorgt voor gezondheidsrisico’s voor u en uw gezin. Bovendien bepalen sommige fabrikanten dat regelmatig onderhoud een voorwaarde is voor de garantie van de cv-ketel.

De installateur inspecteert de ketel en alle andere componenten van uw centrale verwarmingssysteem. Hij reinigt alle vuile delen van het systeem en repareert, of vervangt, beschadigde onderdelen. Tevens controleert hij de gasdruk, het verbrandingsrendement, en de elektrische aansluitingen.

Een ketelservice verlaagt de kans op onverwachte reparaties en kosten. Met regelmatige controles door een erkende installateur worden problemen vroegtijdig herkend en kunnen vaak snel en eenvoudig opgelost worden. Daarnaast stelt de installateur de ketel opnieuw af voor een efficiënte werking en lager energiegebruik.

Hoe de CV verwarming geïnstalleerd wordt in 3 stappen

1. Plan van aanpak voor de installatie

Een installatie bestaat uit drie etappes. In de meeste gevallen wordt begonnen met het aanleggen van de buizen. Deze verbinden de radiatoren of vloerverwarming met de centrale cv-ketel. Voor de aanleg is het soms nodig om gaten in muren te boren, of vloerbedekkingen te verwijderen. De installateur maakt in samenspraak met u een plan van aanpak waarin u zo min mogelijk hinder ondervindt.

2. Alles wordt nauwkeurig afgesteld

Daarna worden de radiatoren opgehangen en afgesteld. Dit is een klus die veel nauwkeurigheid vereist. Na installatie worden de radiatoren gelucht en zijn ze klaar voor gebruik. Een correct geïnstalleerd systeem werkt efficiënter en vergt minder onderhoud. Als laatste wordt de cv- ketel geplaatst en wordt het hele systeem aangesloten op de gas-, elektra- en water netwerken.

3. De afrondingsfase van het systeem

De installatie wordt afgesloten met een aantal tests om de veiligheid van het systeem te garanderen en te controleren op de juiste installatie. Dit garandeert een correcte en veilige werking van de verwarming. Vervolgens legt de installateur aan u uit hoe u de verwarming werkt, hoe u het moet bedienen en welk periodiek onderhoud u zelf kunt doen voor een langere levensduur van het systeem.