06 11331008

info@steboinstallaties.nl

Wij zijn bereikbaar voor spoedgevallen en lekkages

Sanitair- en drinkwater systeem

Veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen zijn van vitaal belang voor het welzijn van het gezin. Het bevordert de gezondheid van kinderen en is ook beter voor het milieu. In Nederland komt er gelukkig veilig drinkwater uit de kraan. Toch is het niet perfect en geven sommige mensen de voorkeur om het water te filteren. In sommige delen van het land ondervinden mensen bijvoorbeeld last van hard water met veel kalk. Vaak zijn er simpele ingrepen mogelijk om kalkaanslag te voorkomen en drinkwater veiliger te maken.

Diverse manier om kalkaanslag te voorkomen in uw huishouden

Kalkaanslag is de harde witte korst die zich vormt in ketels of kranen in gebieden met hard water. Het is het minerale residu dat achterblijft wanneer hard water stilstaat en verdampt. Door kalkaanslag kunnen verwarmingsbuizen, douchekoppen en kranen verstopt raken. Het bevordert ook de groei van bacteriën in drinkwaterleidingen. Het is dus van groot belang om kalkaanslag in uw huis te voorkomen.

Gebruik citroensap tegen kalkaanslag

Kalk kan worden opgelost met een reeks mild zure producten die u meestal al in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan citroensap of azijn. Citroensap is uitermate geschikt om kalk te verwijderen van een douchekop, kranen, tegels en andere gladde oppervlakken. Bijkomend voordeel is dat uw badkamer of keuken daarna ook lekker fris en schoon ruikt.

Waterkoker en koffiezetapparaat

Verwijder kalkaanslag uit uw waterkoker en koffiezetapparaat met een half kopje witte azijn en een half kopje water. Breng de oplossing aan de kook en laat het vervolgens een nacht weken. De volgende ochtend spoelt de kalkaanslag gewoon weg. Afhankelijk van de hardheid van uw water, moet dit mogelijk eenmaal per week gebeuren om de apparatuur efficiënt en veilig te houden.

Kalk verwijderen bij drinkwaterleidingen

Verwarmingsbuizen en drinkwaterleidingen kunt u het beste periodiek schoon laten maken door een erkende installateur. Voor een permanentere oplossing kan er gekozen worden voor het installeren van een waterontharder, actieve kool waterfilters en kraan filters. Stebo Installaties gaat graag met u om tafel zitten om geschikte oplossingen te vinden.

Hoe kan ik veilig drinkwater krijgen?

Deze filters zijn ook uitermate geschikt om veilig drinkwater te garanderen voor uw gezin. Ondanks dat in Nederland het drinkwater aan strenge eisen voldoet, kiezen mensen ervoor om filters te installeren. Filters voorkomen dus kalkaanslag, maar ook verminderen ook de aanwezigheid van metalen als chloor en lood, pesticiden, medicijnresten en andere ongewenste mini stofjes.

Op de markt bestaan er allerlei kraan filters die gemakkelijk zelf te installeren zijn. Voor een permanentere oplossing en uitgebreidere filters kunt u ook kiezen om een waterontharder, een uv-filter of een actieve koolfilter bij de hoofdkraan te laten installeren. Dit biedt u meer zekerheid en garandeert dat u en uw gezin veilig en schoon drinkwater hebben in het hele huis.

Oplossingen voor uw sanitair- en drinkwater systeem

Afhankelijk van uw specifieke wensen en omstandigheden wordt er een filter systeem ontworpen. Daarin wordt bepaald of de filters bij de kranen worden geïnstalleerd of bij de hoofdingang van het water. Vaak hangt dit af van de beschikbare ruimte in uw woning en welke filter(s) er geïnstalleerd worden. Kraan filters kunnen vaak in keukenkastjes onder de kraan weggewerkt worden of op de kraan zelf geschroefd worden. Voor filters bij de hoofdingang heeft u over het algemeen meer ruimte nodig en is een kelderruimte handig.
Tijdens de installatie is het nodig om de gehele watervoorziening af te sluiten. De bestaande behuizing wordt onderbroken op de plaats waar de filters geplaatst worden. Een erkende installateur garandeert een correcte aansluiting en waterdichting van het systeem. Zodoende zult u geen lekkages of drukverlies ondervinden.